ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові дали старт проекту «Зелений район»

|

У Львові на одній з вулиць мікрорайону Рясне хочуть  зробити  «зелений» район, який планують обладнати «зеленими технологіями, використовуючи досвід фахівців з Європи. Про це сьогодні, 24 січня, під час прес-конференції розповів заступник міського голови Андрій Москаленко, передає кореспондент Львівського порталу.

«Ми сьогодні анонсуємо про старт проекту «Зелений» район у Львові. Його суть полягає в тому, що один з районів міста буде відібраний на те, аби в ньому були запровадженні усі найкращі проекти з точки зору озеленення району, енергоефективності, енергозбереження. Впроваджувати «зелений» район ми будемо у Рясне», -розповів він.

Також він додав, що Львів виграв грант на залучення екпертів з міста Фрайбург, які допоможуть створити «зелений» район у місті.

«У рамках реалізації проекту «зелений» район , Львів буде застосовувати концепцію досвіду міста-партнера. Ми оберемо конкретну вулицю, а тоді залучаємо фахівців німецького міста Фрайбург. Вже 6-8 лютого вони приїдуть до Львова і будуть цю вулицю обстежувати. Окрім цього важливою складовою втілення проекту є максимальна співпраця з мешканцями мікрорайону та врахування їхніх побажань»,- зазначив Андрій Москаленко.

За словами начальника управління інформаційної політики та зовнішніх відносин ЛМР Тетяни Хабібрахманової, для створення «зеленого» району Львів отримав маже 50 тисяч гривень

«Місто Фрайбург є нашим містом-партнером уже досить давно – впродовж 26 років.  Воно, направду, є і має право вважатися «зеленою столицею» Німеччини і є експрметом в галузі енегроефективності. Відтак, ми звернулися саме до цього нашого партнера і, коли вони нас підтримали, спільно подалися на фінансування до німецької організації Engagement Global у рамках пакету «Швидкий стартовий пакет допомоги Україні». Ми перемогли й отримали фінансування на роботу експертів у Львові. Сума, яку ми отримали становить 49 тисяч 552 євро. Ми сподіваємося, що це проект можна буде наслідувати для інших районів Львова та інших міст по всій Україні. Також зазначити, що ця концепція реалізовуватеметься у сфері сталого розвитку, що передбачає енергоефективні технології та поводження з твердими побутовими відходами»,-розповідає вона.

Фото: Вікіпедія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *