ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий влаштує львів’янам 24-годинний сміттєвий відеомарафон

|

За пресуванням сміття у Львові можна буде споглядати 24 години на добу. Про це сьогодні, 23 січня, під час брифінгу розповів міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент львівського порталу.

За його словами, зараз вже є полігон, який готовий приймати львівське брикетоване сміття, але назви його не повідомляють.

«Мова не йде про сміттєсортувальні лінії, мова про брикетувальні установи, які стискають сміття. Зараз ми вивчаємо цінові пропозиції.  Є полігони, які готові приймати брикетоване сміття. Є попередні домовленості. Але я боюся, якщо я зараз озвучу вам назву цього полігону, то завтра там почнуться громадські протести з тими людьми, що організовують протести у Львові.

На тих ділянках нічого небезпечного не робиться і робитися не буде. Жоден фільтрат не виділяється. Це все одно, що взяти і витиснули вдома капусту…Котлован на «Сільмаші» буде засипаний. Всередині буде пластикова ємність великого об’єму»,- розповів А. Садовий.

За його словами, після встановлення пресів у Львові буде цілодобовий за ними нагляд.

«Було рішення сесії міської ради. При роботі кожного пресу буде встановлена відеокамера і буде онлайн-трансляція 24 години на добу», – зауважив він.

На питання, чому рішення про встановлення пресувальних станцій приймалося без погодження земельної та екологічної комісії, А. Садовий відповів:

«Стосовно порушення законодавства, рішення може приймати лише суд».

Нагадаємо, сьогодні зранку місцеві Мешканці Малехова та Грибович разом із громадськими активістами вигнали мера Львова Андрія Садового зі сміттєзвалища.
Також сьогодні стало відомо, що на Грибовицькому сміттєзвалищі можливий зсув, через що міська влада просить Малехів виділити землю, а державу допоїти провести протиаварійні роботи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *