ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці розповіли, після якої фрази у телефонній слухавці треба бігти у поліцейський відділок

|

На Львівщині шахраї продовжують «розводити» мешканців, прикидаючись працівниками банку. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

В Золочівський відділ поліції 19 січня звернулася 41-річна місцева мешканка, котра повідомила, що на її мобільний телефон надійшло повідомлення про те, що її картку заблоковано. Згодом зателефонувала невідома особа, яка представилася працівником банку та сказала, що для її розблокування необхідно вказати номер картки та захисні коди. Цю інформацію жінка зловмиснику надала. В результаті з її картки зникли усі гроші – майже 10 тисяч гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до трьох років обмеженням волі. Проводиться досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре нагадують – ні за яких обставин нікому не повідомляйте персональні дані щодо банківських карток та рахунків! Банки володіють усією необхідною інформацією і телефонувати до вас у них немає потреби.

Якщо у вашій слухавці пролунало: «Я – співробітник банку, надайте мені персональні дані вашої картки» – відразу звертайтесь у найближчий відділ поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *