ОСТАННІ НОВИНИ

Як військовослужбовці Академії СВ у йорданській воді скупалися

|

Традиційно, 19 січня військовослужбовці 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ відзначають Хрещення Христа. Для цього заздалегідь обладнали спеціальну ополонку на одному з водоймищ військового полігону. Організували свято за всіма християнськими звичаями. Святкову літургію провели Владика Володимир (Груца), отець Богдан Печара та військові капелани отець Тарас Михальчук та отець Тарас Свищ. Про це Львівському порталу повідомили у медіа-центрі Академії СВ.

Отець Тарас Свищ розповів, що надзвичайно важливим є створити для військовослужбовців умови, коли вони можуть слідувати християнським традиціям.

«У тісній співпраці з командуванням частини вдається зробити дуже багато корисного. Зокрема, на Святу вечерю солдати мали можливість помолитися, колядувати, скуштувати кутю та інші різдвяні страви. Сьогодні ж усі бажаючі мали нагоду відвідати святу літургію та скупатися в цілющій Йорданській воді», – підкреслив він.

Солдат Роман Сокол, який служить лише три місяці розповідає, що в ополонку занурювався вперше, але завдяки тому, що поруч були його товариші, враження просто неймовірні і мороз майже не відчувався.

Для обігріву були розгорнуті намети та розведенні багаття. Також для гостей та військовослужбовців приготували понад півтонни козацького куліша та гарячий чай. Загалом, участь у святі взяли майже 1 000 осіб.

Заступник начальника Старицького військового гарнізону по роботі з особовим складом підполковник Володимир Безбородов каже, що останніми роками є багато бажаючих серед місцевого населення відзначати Водохреща разом із військовослужбовцями. Відтак, командування у тісній співпраці з військовими капеланами ухвалили рішення запросити місцевих мешканців розділити свято разом із українськими воїнами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *