Садовий зустрівся з представниками польських міст-партнерів поговорити про проблеми львівського сміття

|

Сьогодні, 20 січня,  міський голова Львова Андрій Садовий та працівники мерії зустрілись з представниками польських міс-партнерів та обговорили стратегію поводження з твердими побутовими відходами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Зокрема, міський голова коротко ознайомив представників іноземної делегації із ситуацією, яка склалась у місті з утилізацією твердих побутових відходів. Відтак, польська делегація наголосила, що першочерговим кроком вирішення ситуації зі сміттям є створення стратегії, системи поводження з ним, зокрема – його сортування та механіко-екологічної переробки в альтернативні джерела енергії.

Водночас, було зауважено на важливості залучення до цього процесу бізнесових та економічних структур.

«Досвід, який мають польські міста, є позитивними кроками у вирішенні ситуації, яка є сьогодні у Львові зі сміттям, але ця праця має бути спокійною. Дозвіл на захоронення відходів мають давати державні органи влади, а місто – максимально сприяти цьому. Тому це має бути спільна праця з державою, яка сьогодні опускає голову», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Як повідомляв Львівський портал, Львів отримав позитивні відповіді щодо можливої співпраці від 10 міст-партнерів у Польщі, які готові, в разі потреби, приймати сміття зі Львова.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *