ОСТАННІ НОВИНИ

У Міноборони України рекомендують воювати на боці окупантів

|

У Департаменті інфомаційно-організаційної роботи та контролю Міністерства оборони України на дзвінки відповідають російською мовою і пропонують воювати за окупантів чи Україну на власний вибір. Про це стало відомо із опублікованого запису борця за українську мову в Україні Олександра Чумака.

На питання О. Чумака, чому із ним спілкуються державною мовою Російської Федерації,  агресивна жінка із Департаменту Міноборони відповіла, що дзвінок здійснено не до контакт-центру, а у «департамент інфомаційно-організаційної роботи, який забезпечує роботу міністра та його заступників».

«Вам нічим зайнятися? Беріть винтовку і йдіть в АТО, і там защищаете интересы любої держави, яка вам ближча по духу – Російська Федерація чи Україна», – повідомила невідома у державному відомстві України.

Автор запису вважає таку діяльність у Міноборони, як мінімум халатністю…

«Не раз колеги зауважували, що при телефонних зверненнях до Департаменту інфомаційно-організаційної роботи та контролю Міністерство оборони України відповідальні працівники спілкуються принципово державною мовою Російської Федерації. Проте на власній практиці вони все ж таки можуть переходити на українську після зауваження чи прохання, але не мають чіткого розуміння чи це Міністерство оборони Російської Федерації чи України. Або просто халатно ставляться до своїх обов’язків. Можуть обзивати громадян та рекомендувати громадянам в зоні АТО, на вибір, воювати на боці Російської Федерації або захищати Україну», – прокоментував свій запис Олександр Чумак.

Згодом скандальну працівницю Міноборони таки звільнили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *