ОСТАННІ НОВИНИ

Олександра Олеся перепоховають у Києві

|

Кабінет міністрів затвердив розпорядження про виділення коштів для перевезення до Києва і перепоховання останків українського письменника Олександра Олеся. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, повідомляє Укрінформ.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, ці кошти буде виділено з резервного фонду. За його словами, останки Олександра Олеся будуть перепоховані на території Лук’янівського заповідника у Києві.

Як повідомлялося раніше, вранці 3 січня на Ольшанському кладовищі у Празі було примусово ексгумовано останки видатного українського поета і драматурга Олександра Олеся та його дружини Віри Кандиби. На їхньому місці був похований Володимир Михайлишин, виходець з України, який доглядав за могилою письменника та сплачував за неї необхідну ренту й відповідно до чеських законів набув на цю ділянку право власності. Поховати там Володимира Михайлишина вирішив його син і спадкоємець Роман.

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ забезпечити перевезення останків Олександра Олеся та його дружини Віри Кандиби в Україну. На це дали згоду їхні родичі у Канаді.

Фото: Дзеркало тижня

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *