ОСТАННІ НОВИНИ

Комітет нацбезпеки проголосував за виключення Савченко і попросив ГПУ перевірити її на держзраду

|

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони рекомендував прийняти постанову щодо виключення позафракційного депутата Надію Савченко з персонального складу комітету в першому читанні і в цілому. Також під час засідання її звинуватили у держазраді та попросили ГПУ провести відповідну перевірку. Про це повідомляє УП.

Член депутатської фракції БПП Іван Вінник заявив про вчинення позафракційним депутатом Надією Савченко кримінального правопорушення за фактом вчинення умисних дій на шкоду територіальній цілісності та суверенітету України.Відповідне звернення до Служби безпеки України він оголосив на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони 18 січня.

Вінник просить СБУ відкрити кримінальне провадження щодо Савченко за державну зраду.

«Хотів би звернутися до представників СБУ і зробити заяву про кримінальне правопорушення по факту вчинення умисних дій на шкоду територіальної цілісності та сувернітету, національної безпеці України за попередньої кваліфікації ст 11 – державна зрада. Факт провадження ви зобов’язані зареєструвати», – сказав він.

Він звинуватив її у переговорах з терористами і у підіграванні ворогу України.

Також Вінник запропонував виключити Савченко з комітету нацбезпеки.

«Я готова захищатися перед судом, перед будь ким. Я не порушувала жодних законів України», – зазначила у свою чергу Савченко.

«Ми створюємо міжвідомчу групу, я погодив це з СБУ… Та інформація, яку ми заслухали, дає підстави звернутися до ГПУ, щоб дали оцінку заявам Вінника», – зазначив голова комітету Сергій Пашинський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *