ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджет Пенсійного фонду затвердили з дефіцитом у 141 мільярд

|

Кабінет міністрів затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2017 рік з дефіцитом 141,5 млрд гривень. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу. Про це повідомляє Економічна правда.

“Взагалі бюджет Пенсійного фонду зростає порівняно з 2016 роком, де у нас було 257 млрд гривень до 284 млрд  гривень”, – заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

За його словами, обсяг дотації, яка з державного бюджету направляється до Пенсійного фонду, знижується з 145 млрд до 141,5 млрд гривень.

“Можливо це не багато, але на фоні зростання загальної суми Пенсійного фонду, це говорить про те, що ми знижуємо роль бюджету і підвищуємо доходи за рахунок ЄСВ”, – сказав міністр.

Рева наголосив, що надходження від ЄСВ в 2016 році становили 112 млрд гривень, а цього року – 142,5 млрд гривень, тобто більш як на 30 млрд зростання.

“Це заходи пов’язані зі зростанням фонду оплати праці, з підвищенням мінімальної заробітної плати… тобто це природній шлях, яким ми працюємо над зменшенням дефіциту Пенсійного фонду”, – підсумував він.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *