ОСТАННІ НОВИНИ

Як у Львові відзначатимуть День Соборності України: програма

|

Цієї неділі, 22 січня, на Львівщині заплановано ряд урочистих заходів з нагоди Дня Соборності України. Серед них – вшанування українських воїнів на  Личаківському цвинтарі, громадське віче, спільна молитва за Україну у центрі міста та урочиста академія. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

День Соборності

У рамках заходів також відбудеться молодіжна акція “Міст Єдності”. Учнівська та студентська молодь прикрасить синьо-жовтими стрічками пішохідний міст над алеєю у парку “Погулянка”, де залишатимуть побажання для України та міст. Молоді люди також утворять “живий ланцюг” у пам’ять про Акт злуки. Кожен охочий зможе долучитись до акції та відчути себе частинкою великої та дружньої сім’ї, ім’я якій – Україна. Початок акції о 14:00 год.

Зокрема, урочисті заходи у Львові розпочнуться о 12:00 год на Личаківському кладовищі з вшанування пам’яті борців за незалежність та територіальну цілісність України на полі почесних поховань № 67. Потім учасники заходів перейдуть до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії та вшанують Президента Національної Ради ЗУНР Є. Петрушевича.

Після покладання квітів до каплиці Є. Пертушевича на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища представники громадських організацій, студентська молодь та представники влади запалять лампадки до могил воїнів АТО. Згодом відбудеться чин екуменічної панахиди за тими, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність суверенність України.

О 14:00 год, з ініціативи громадських організацій патріотичного спрямування, на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбудеться громадське віче та спільна молитва за Україну.

О 16:00 год у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької з нагоди відзначення Дня Соборності України відбудеться урочиста академія.

Фото: ЛОДА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *