ОСТАННІ НОВИНИ

Через корупцію торік до відповідальності притягнули 230 посадовців, - прокуратура Львівщини

|

У минулому році понад 230 посадовців притягнуто до відповідальності за дії, пов’язані з корупцією. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

хабар

Так, упродовж 2016 року прокурорами забезпечено участь у розгляді судами майже 250 справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. Як наслідок, понад 230 посадовців, серед яких державні службовці, посадові особи державної лісової охорони, органів поліції та фіскальної служби, а також посадові особи місцевого самоврядування, голови та депутати місцевих рад, посадові особи юридичних осіб публічного права визнані винними у вчиненні дій, пов’язаних із корупцією. На останніх судами накладено стягнення у вигляді штрафу на суму понад 400 тис грн та застосовано конфіскацію доходів, отриманих від зайняття іншою оплачуваною діяльністю на суму понад 100 тис грн.

Найпоширенішими порушеннями у цій сфері є неповідомлення про наявний конфлікт інтересів і, як наслідок, вчинення дій та прийняття рішень на користь себе чи своїх близьких осіб при виділенні земельних ділянок, встановленні премій та надбавок, сприянні близьким особам по службі тощо. Часто прокурори виявляють порушення в діяльності посадових осіб щодо сумісництва, суміщення з іншою оплачуваною діяльністю. Тобто останні поряд з виконанням обов’язків на посадах, займались підприємницькою діяльність або приймали участь у проведенні місцевих виборів та отримували за це винагороду. Їх вину також підтверджено рішеннями судів.

Також прокурорами як спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції на виконання вимог антикорупційного законодавства вжито заходів до усунення негативних наслідків, завданих корупційними правопорушення та правопорушеннями, пов’язаними з корупцією. За результатами розгляду документів реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 93 посадовців, скасовано 12 актів (рішень), прийнятих в умовах конфлікту інтересів. Крім цього, за ініціативою місцевих прокурорів Львівської області в 36 органах місцевого самоврядування утворено постійні комісії з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, поводження з майном, що може бути неправомірною вигодою/подарунками та визначено відповідальних осіб за запобігання корупції.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *