ОСТАННІ НОВИНИ

Усіх охочих запрошують до Яворівського національного парку на «Йорданське святкування»

|

У четвер, 19 січня,  в день Хрещення Господнього Яворівський національний природний парк (Яворівський район Львівської області) організовує на своїй території традиційне дійство – «Йорданське святкування». Свято розпочнеться о 13:00 год. Про це повідомили у департаменті туризму та курортів Львівської ОДА, передає Львівський портал.

__1484562721_613x428.99111900533_3_0

Це свято уже дев’ятий рік поспіль збирає до семи тисяч учасників, які приїжджають сюди з усіх районів Львівщини та практично з кожної області України, а також туристи із окремих європейських країн і навіть США. Адже Йордан на річці Верещиці – це своєрідний підсумок різдвяно-новорічного святкування, яке супроводжується купанням в освяченій воді, виконанням колядок, щедрівок, смакуванням пампушків із запашним трав’яним чаєм, різними конкурсами.

Яворівський національний природний парк запрошує усіх охочих взяти участь у цьому заході і тим самим доєднатися до збереження давніх традицій, звичаїв та обрядів, розділити радість Христового Хрещення, спільно із вертепом та колядками повернутися у двотисячолітнє історичне минуле, а у купанні поєднатися із великою силою природи – водою!

У програмі свята передбачено:

– освячення води;

– купання в ополонці;

– виступи вертепів;

– виступи фольклорних колективів;

– спільні колядки та щедрівки біля ватри;

– конкурси.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *