ОСТАННІ НОВИНИ

За минулу добу не загинув жоден український військовий

|

Вчора внаслідок бойових дій жоден український  військовослужбовець не загинув, троє – отримали поранення у районі Попасної. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі.

13-01-777x437

Луганський напрямок

Вчора основні бойові дії на велися у Попаснянському районі з епіцентром у Новозванівці. За добу там противник провів 16 обстрілів позицій сил АТО. При цьому засвітла бойовики використовували в основному стрілецьку зброю. А вже із заходом сонця традиційно перейшли на заборонене Мінськими домовленостями озброєння – міномети та артилерію калібру 152 мм, з якої випустили 15 снарядів.

На схід від Кримського, вздовж усієї лінії фронту, до самого села Сизе зберігалася тиша.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 26 ворожих обстрілів, більше третини яких – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Важкою зберігається обстановка у Авдіївській промзоні. Сумарно, ворожі обстріли тамтешніх українських позицій тривали майже 5 годин, впродовж яких бойовики активно використовували кулемети, гранатомети та випустили понад 70 мінометних мін. Також у сусідніх з промзоною Кам’янці та позиції «Шахта Путилівська» відбулася низка ворожих обстрілів, включно з мінометними.

На Світлодарській дузі знову активізувалися сили окупанта. Нарівні з легким озброєнням ворог активно застосовував бронетехніку та міномети. Обстріли противником позицій сил АТО у районі Луганського тривали понад 5 годин.

На Горлівському периметрі бойові дії велися лише на півночі, поблизу Зайцевого. Знову ж таки, при цьому ворог застосовував міномети.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, ¾ яких – з використанням мінометів.

Маріупольський напрямок

У районі Мар’їнки-Красногорівки було на порядок спокійніше, ніж добою раніше. Не зафіксовано жодного випадку застосування противником забороненої Мінським домовленостям зброї.

Аналогічне зменшення інтенсивності бойових дій простежувалося на ділянці фронту Павлопіль – Широкине, де більшість обстрілів були із застосуванням легкого озброєння та неприцільними. У випадку з використанням ворогом мінометів на цій ділянці фронту – бойовики застосовували їх радше з метою провокації наших захисників. Як наслідок – жоден снаряд не влучив у наші позиції.

На лінії фронту від Докучаєвська до Чермалика режим тиші дотримувався зразково.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку противник обстріляв сили АТО 36 разів, абсолютна більшість з яких була неприцільними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *