ОСТАННІ НОВИНИ

Заступник Супрун представив у Львові проект госпітальних округів

|

У середу, 11 січня, у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА відбулася нарада за участі заступника міністра охорони здоров’я України Павла Ковтонюка, представників обласної та районної влади і головних лікарів області. Її учасники обговорили реформування медичної галузі у 2017 році, зокрема формування госпітальних округів на території області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

1

За словами Павла Ковтонюка, із січня 2017 року в Україні стартував перший етап медичної реформи, який полягає у зміні фінансування первинної ланки медичної допомоги. Медичні заклади поступово переорієнтовуватимуть на систему оплати за надані послуги.

“Підготовка галузі до впровадження реформи передбачає і впорядкування медичної інфраструктури у кожній громаді, підготовку вторинної ланки до впровадження страхової моделі медицини та формування  госпітальних округів, а також затвердження їх меж”, – розповів заступник міністра.

За його словами, ефективну і сучасну медичну мережу в Україні планують  створити саме на основі формування госпітальних округів. У створених  округах мають бути лікарні інтенсивного лікування, які повинні бути розміщені на відстані 60 км з метою забезпечення громадян медичними послугами протягом однієї години. Саме ці критерії будуть ключовими для формування госпітальних округів.

Як розповіла в.о.директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, на Львівщині вже триває обговорення проекту карти госпітальних округів. Цей проект насамперед має на меті забезпечення надання якісних медичних послуг пацієнтам і передбачає створення 10 округів. Відтак нашу область розглядатимуть як пілотний регіон.

“Львівщина є регіоном, де є професійні кадри, готові надати громаді якісний рівень медичного обслуговування. Звичайно, втілення усіх реформаторських речей, які ми сьогодні обговорюємо, потребує часу, – зазначив Олег Синютка. – Нам не уникнути оптимізації закладів охорони здоров’я, проте не можна допустити закриття лікарень на території Львівщини. Варто пам’ятати за інвестиції в екстрену медичну допомогу, яка є надзвичайно необхідною в процесі реформи галузі”.

Обговорили учасники зустрічі також фінансування та функціонування приватних медичних закладів та  ФАПів у межах реформи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *