ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові суд змилувався над депутатом від «Самопомочі», якого звинуватили у хабарництві

|

Личаківський районний суд виправдав депутата Львівської облради від «Самопомочі» Андрія Прокопіва, якого звинуватили у хабарництві. Про це свідчить рішення суду від 28 грудня 2016 року, яким Прокопіва визнали невинним.

прокопів

Як йдеться в ухвалі суду, обвинувачений, знаючи про те, що старший лаборант Ботанічного саду Львівського національного упродовж періоду часу з січня по 26 травня 2016 року на роботу не виходила і передбачених посадовою інструкцією обовязків не виконувала, 24 травня 2016 року затвердив табель обліку робочого часу працівників Ботанічного саду ЛНУ ім.І.Франка за другу половину травня 2016 року, в який було внесено недостовірні відомості про перебування на роботі ОСОБА_4 з 16 по 26 травня 2016 року, вчинивши на ньому запис «Бухгалтерія. До оплати» та поставивши особистий підпис і дату «24.05.16».

«В подальшому, ОСОБА_2 забезпечив надходження згаданого табеля обліку робочого часу у бухгалтерію ЛНУ ім.І.Франка для здійснення нарахування та виплати заробітної плати ОСОБА_4 Таким чином ОСОБА_2 вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.366 КК України»,- йдеться у документі.

В судовому засіданні депутат та його захисник  заявили клопотання про закриття провадження у справі, в якому зазначено, що обвинувачений свою вину визнає повністю, щиро розкаюється у вчиненому, раніше не притягався до кримінальної відповідальності, в ході досудового розслідування всіма діями сприяв у встановленні істини у справі, надавав слідчому усі необхідні документи, вчинив злочин невеликої тяжкості, зрозумів значення своїх дій, заподіяна шкода повністю відшкодована, крім цього, відсутні порушення інтересів та прав інших осіб, у звязку з чим просять кримінальне провадження закрити.

В судовому засіданні обвинувачений та його захисник підтримали клопотання, з підстав викладених у такому, просять закрити кримінальне провадження та звільнити обвинуваченого від кримінальної відповідальності.

Прокурор Замараєв Р.М. в судовому засіданні не заперечив проти заявленого клопотання.

Також в ухвалі зазначається, що відповідно до ст.45 КК України особа, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості або необережний злочин середньої тяжкості, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона після вчинення злочину щиро покаялася, активно сприяла розкриттю злочину і повністю відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

 

Нагадаємо, що після інформації Нацполіції про затримання за підозрою у хабарництві його виключили з фракції «Самопомочі» у Львівській обласній раді.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *