ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали молдаванина з підробленими документами і румуна, що хотів виручити друга хабарем

|

Щоб перетнути кордон з підробленими документами іноземці пропонували прикордонникам хабар. Аби не відповідати за порушення законодавства з прикордонних питань, молдаванин вдався до підроблення відміток прикордонної служби у своєму паспортному документі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського пикордонного загону.

прикордонники

Вчора в пункті пропуску «Шегині», що на кордоні з Польщею, прикордонники затримали 27-річного чоловіка, громадянина Республіки Молдова, який надав на контроль паспортний документ із підробленими відмітками. Оскільки в паспорті подорожуючого були відмітки про перетин українсько-російського кордону, прикордонники вирішили з’ясувати чи не перетинав він український кордон на тимчасово-окупованих територіях. Відповідно було проведено процедуру контролю другої лінії, в ході якої правоохоронці з’ясували, що ряд відміток про попередні перетини кордону є підробленими. Ймовірно таким чином громадянин продовжував термін свого перебування на території Російської Федерації, сподіваючись ввести в оману і українських прикордонників. Було з’ясовано, що інформації про його поїздки через кордон в базі даних прикордонної служби немає, а відмітки про це у паспорті не відповідають зразку.

Крім того водій автівки, разом з яким зазначений чоловік слідував за кордон – громадянин  Румунії 1986 року народження, спробував домовитися з прикордонниками і, для того щоб його товариша все ж таки пропустили, запропонував їм хабар.  Прикордонники не погодились, а навпаки повідомили поліцію про спробу дачі неправомірної вигоди. Попередня кваліфікація дій власника паспорту з підробленими відмітками – вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст. 358 ККУ (використання завідомо підробленого документа). У діях румуна вбачається порушення ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *