ОСТАННІ НОВИНИ

Хворі на легеневу гіпертензію з’їдуться до Львова на «Першу пацієнтську зустріч»

|

ГО «Асоціація Рідкісного Захворювання України-Легенева Гіпертензія» (PHURDA) організовує «Першу пацієнтську зустріч», яка відбудеться 14 січня. На захід з’їдуться пацієнти з легеневою гіпертензією зі всієї України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

легенева гіпертензія

Як повідомляють організатори, «Перша пацієнтська зустріч» відбудеться завтра, 14 січня, у приміщенні ЛОДА, (вул.Винниченка, 18, каб. 257). Початок о 14:00.

Окрім керівництва міста та області, захід відвідають пацієнти з легеневою гіпертензією з різних регіонів України та їх сім’ї (50 осіб), друзі, волонтери PHURDA, міжнародний гість – Керівник Норвезької Асоціації Легеневої Гіпертензії (PHA Norway) Hall Skara.

Нагадаємо, саме у Львівській області діє Програма безкоштовного забезпечення ліками хворих на легеневу гіпертензію (Програма на 2015-2017 роки). Також у Київській області у 2016 р. була затверджена Програма «Здоров’я», у яку було включено питання забезпечення лікування дитини-сироти Дідусенко Аліни (діагноз: легенева гіпертензія). В інших областях України забезпечення немає.

Довідка

Легенева гіпертензія – швидко прогресуюче захворювання легень, яке призводить до серцево-судинної недостатності, а при несвоєчасному виявленні – до трансплантації або смерті. На даний час на Львівщині проживає 49 пацієнтів з таким діагнозом. Лікування є дороговартісним та життєво необхідним. Місячна вартість, залежно від ступеня важкості хвороби (І-ІV класи), становить від 40 до 120 тисяч гривень.

Фото: ilive.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *