ОСТАННІ НОВИНИ

Українців просять підтримати петицію про впровадження е-квитка

|

На сайті Верховної Ради України сьогодні, 11 січня, з’явилася петиція щодо впровадження електронного квитка у міському пасажирському транспорті – підтримати законопроект № 4121. Про це повідомляє Львівський портал.

е-квиток

«Друзі, підтримайте е-квиток у міському пасажирському транспорті – проголосуйте за петицію на сайті Верховної Ради України», – написала автор петиції Тетяна Садовська на своїй сторінці у Facebook.

Ініціатори зазначають, що завдяки е-квитку вдасться вирішити такі проблеми із пасажирським транспортом: готівковий розрахунок за проїзд; відсутність чіткого обліку транспортних послуг; збитки транспортних підприємств через тіньові прибутки; старий рухомий склад; відсутність обліку пільговиків та непоодинокі випадки відмови їм у праві на проїзд.

Водночас, за їхніми словами, перешкодою його впровадження є законодавча неврегульованість цього питання.

Також автори наголошують, що за підрахунками Міністерства інфраструктури України впровадження е-квитка допоможе поступово вивести з тіні більше ніж 20 % плати за проїзд.

«Зважаючи на це, просимо винести в першочерговому порядку на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті №4121 від 22.02.2016 у найближчий пленарний тиждень, підтримати його в другому читанні та в цілому», – йдеться у тексті петиції.

Як повідомляв Львівський портал раніше, 17 листопада Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» (р.№ 4121), який відкриває шлях до впровадження електронного квитка в міському пасажирському транспорті.

Водночас додамо, що фракція «Самопоміч» Верховної Ради України не голосувала за законопроект № 4121. Натомість у Садового добряче попіарилися на темі е-квитка у Львові: прес-служба Львівської міської ради розповсюдила інформацію про те, що 17 листопада у Львові підписали угоду щодо кредитного фінансування проекту автоматизованого збору оплати за проїзд у громадському транспорті міста, на якому був присутній лідер «Самопомочі», міський голова Львова Андрій Садовий.

Фото: Львівські новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *