ОСТАННІ НОВИНИ

Мінкультури стурбоване зникненням раритетних стародруків з Львівської галереї мистецтв

|

Міністерство культури України стурбоване ситуацією зі зникненням з Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького стародруків та рукописів на десятки мільйонів доларів. Відтак, зараз на місці проводиться звірення фондів. Про це йдеться на сайті міністерства, передає Львівський портал.

Львівська галерея мистецтв

Метою звірення наявності предметів з фондово-обліковою документацією музею є контроль за станом ведення основних облікових документів та встановлення відповідності фактичної наявності предметів, ідентифікуючих ознак та стану їх збереженості даним основних облікових документів.

На сьогодні Львівською національною галереєю мистецтв імені Б. Г. Возницького повне звірення не завершено.

Окрім того, Міністерством культури опрацьовується питання створення робочої групи для надання методичної допомоги в проведенні звірення в Львівській національній галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького.

Довідка

За інформацією керівництва Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького, результати проведення звірення музейних предметів групи зберігання рукописів та стародруків відділу Галереї «Музей мистецтва староукраїнської книги»,  фонду Кириличні стародруки показали, що не виявлено 95 інвентарних позицій, а фонду Рукописи – не виявлено 2 рукописи.

Фото: Музейний простір

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *