ОСТАННІ НОВИНИ

За останніх чотири дні до лікарень Львова потрапило 17 осіб з переохолодженням

|

Як повідомили в міському управлінні охорони здоров’я, впродовж 6-9 січня до лікарень Львова з переохолодженням було госпіталізовано 17 осіб. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

обмороження

В той час повідомляється, що впродовж 6-9 січня у травмпункти лікувальних установ з травмами, отриманими на вулицях міста, звернулось 213 осіб, з них 41 особа були госпіталізовані. Минулого року за цей період було 319 звернень, госпіталізовано – 46 осіб.

На найближчі кілька днів синоптики прогнозують морози до – 19°, тому мерія застерігає мешканців бути обережними і тепло одягатись, дотримуватися простих правил поведінки, аби уникнути переохолодження організму чи обмороження.

Зокрема, у лікарню швидкої медичної допомоги було госпіталізовано 4 осіб з переохолодженням, у 8-му міську клінічну лікарню – 13 осіб.

Управління охорони здоров’я міста нагадує, що дотримання простих правил поведінки допоможе уникнути біди. Зокрема, слід дотримуватись таких рекомендацій:

– віддавати перевагу зручному взуттю, яке не стискає ногу, воно має бути зручним і не тісним, бажано без підборів та з теплою вкладкою;

– одягати зручний, щільний, легкий одяг, який не сковує рухів;

– для захисту шкіри змазувати лице та руки жирним кремом;

– на руки обов’язково одягати теплі зручні рукавиці, шарфи;

– якщо відчуваєте, що мерзнете, у жодному разі не стійте на місці – намагайтеся рухатися, адже рухи посилюють кровообіг і сприяють зігріванню тіла;

– не торкатися оголеною шкірою до металевих предметів;

– при температурі нижче -15°С обмежити час перебування дітей на вулиці.

«Найшвидше обморожуються пальці на руках і ногах, потім вушні раковини, ніс. При перших ознаках втрачається чутливість. Шкіра блідне, припухає, свербить, за кілька годин може посиніти. Перша самостійна допомога – зігрітися в теплому приміщенні, випити якомога більше рідини: будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові. До обмороженої частини тіла слід прикласти теплу тканину. Не можна терти ці ділянки, відігрівати гарячою водою – це може призвести до поглиблення ураження», – наголошують в управлінні охорони здоров’я ЛМР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *