ОСТАННІ НОВИНИ

Савченко оприлюднила списки полонених, щоб обміняти усіх на усіх

|

Народний депутат України Надія Савченко, яка нещодавно засвітилася у переговорах із представниками терористичних формувань із ОРДЛО, опублікувала списки полонених українців і затриманих сепаратистів. Відповідна інформація з’явилася на офіційній сторінці Савченко у Фейсбук, передає кореспондент Львівського порталу.

99

За словами Надії Савченко, вона опублікувала списки полонених для того, щоб людей можна було віднайти. Водночас вона пропонує здійснити обмін полоненими у три класичні етапи.

«Не треба вигадувати нічого нового. Класичний метод обміну в три етапи добре показав себе в багатьох країнах світу під час війн. Етап перший: здійснюється обмін по списках, які підтверджує кожна сторона зі свого боку утримуваних полонених. Етап другий: з тих, хто залишився в списках, розшукуються по прихованих в’язницях і підвалах, одною й іншою стороною, всі полонені що залишилися живі. Етап третій: всіх, кого знайти не вдалося визнаються мертвими або безвісті зниклими. Після чого починається робота по розшукуванню захоронень, ексгумації, ідентифікації й і перепохованню загиблих. І цей найважчий момент влади повинні будуть пояснити рідним тих, кого вони посилали на смерть», – повідомляє Н. Савченко.

Також за даними Савченко, уже підтверджено, що у полоні бойовиків 42 українських військовополонених. Водночас 494 військових розшукують, як зниклих безвісти…

«Маємо дві категорії обміну. Перша категорія це наші військовополонені, що знаходяться на окупованій, Росією, території Донецької та Луганської областей України. Українською стороною подається запит на 129 людей. Протилежна сторона підтверджує 42 людини. Ще Україною розшукується 494 безвісті зниклих», – йдеться у повідомленні.

Якщо враховувати дані Савченко, то під час першого етапу обміну підтверджених осіб терористи мали б повернути 42 українських військових. Натомість Україна має відпустити 256 осіб. Друга категорія обміну це українські політв’язні, що утримуються у російських в’язницях та в окупованому, Росією, Криму. Їх на даний час 44 людини. В Україні у в’язницях теж є російські громадяни, які відбувають покарання за злочини скоєні проти територіальної цілісності України та проти українського народу в період з 2014 по 2016 роки. Таких наразі 102 особи.

Водночас стало відомо, що у списках полонених левова частка громадян Росії, яких видають за звичайних місцевих сепаратистів. І цей факт замовчується.

«Далі починається робота над другим етапом: пошук людей з непідтверджених списків. І коли ми уважно подивимося на списки то побачимо, що очільники “ДНР” і “ЛНР” в списках своїх людей подали дуже багато росіян: 47 росіян в списках від “ДНР” (вони відмічені помаранчевим кольором) і 4 росіянина в списках від “ЛНР” (вони помічені жовтим кольором). Для чого так зробили? Та щоб приховати присутність російських військ на території України видавши їх за сепаратистів і щоб виміняти їх, під шумок, не віддавши українських політв’язнів з Росії та окупованого, Росією, Криму! Чи могли не помітити це офіційні перемовники від Києва та українські спецслужби? Може й могли? Тому я й пропоную замінити втомлених, за три роки безплідної роботи, мінських перемовників на свіжих, більш професійних, які дадуть результат! Але ж спецслужби не могли так помилитися!? Бо то вже треба зовсім лінуватися працювати чи просто не мати професійних кадрів! Тому, якщо ми віримо що наші служби нас чесно боронять, то тоді питання: а як взагалі три роки відбуваються ті обміни?! В сліпу! Чи очі закривають тільки українському народові, а за закритими дверима йдуть свої домовленості?», – переконує Надія Савченко.

Автор публікації допускає певні неточності у списках та закликає усіх небайдужих долучитися до розшуків наших хлопців.

«Якщо у вас є якась інформація чи ви знайшли себе чи своїх рідних, знайомих, в цих списках і вам вже не потрібна, чи навпаки, потрібна допомога то пишіть мені у Фейсбук. Тільки разом борючись за кожного ми зможемо перемогти! Люди повинні повертатися з полону живими! Війну час закінчувати! Україна понад усе! Слава Україні!», – додала Надія Савченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *