ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочнуть відбір учасників до збірної України для «Ігор Нескорених-2017»

|

Участь українських військовослужбовців та ветеранів військових дій в Іграх Інвіктус (Invictus Games), що відбудуться у вересні у Торонто, обговорили днями під час робочої зустрічі на навчально-спортивній базі літніх видів спорту Міністерства оборони України у Львові. У 2017 році Ігри Інвіктус відбудуться вже втретє, однак збірна Україна братиме у них участь уперше. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

1

За словами заступника начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксани Вацеби, учасники зокрема, обговорили проведення першого етапу відбору до участі українських військовослужбовців та ветеранів військових дій, які отримали інвалідність під час виконання службових обов’язків у цих міжнародних спортивних змаганнях. Перший етап відбору відбудеться 21 січня у Львові. До спеціального тестування у ньому зареєструвалися 37 кандидатів із західних областей України.

“Це одна з важливих ініціатив у галузі реабілітації учасників АТО, що отримали серйозні поранення, захищаючи свою державу, – зазначила Оксана Вацеба. – Вже визначено, що українські спортсмени з інвалідністю змагатимуться у 6 адаптивних дисциплінах – легка атлетика, стрільба з лука, веслування на тренажерах, велоспорт на шосе, пауерліфтинг та плавання”.

Зазначимо, цей проект реалізовується за підтримки Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства інформаційної політики України, Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО, Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA), громадських організацій, а також БОStratComUA, яка була ініціатором участі українських військових в Іграх Інвіктус 2017.

Довідка:

Ігри Інвіктус (InvictusGames) – міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями. Слово Invictus означає “незламний”, або “нескорений” і уособлює стійкість чоловіків та жінок, які зазнали серйозних поранень, однак знайшли сили до нових звершень.

Перші Ігри відбулись у 2014 році у Лондоні. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри в Орландо, а вже 2017 року військові спортсмени втретє зустрінуться у Торонто.

Фото: ЛОДА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *