ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові після нескладної операції раптово помер чоловік. Поліція відкрила кримінал

|

У Львові після операції із видалення поліпів у носі, що була проведена у 1-й клінічній лікарні імені Князя Лева на вул. Ужгородській, раптово помер 35-річний львів’янин Ігор Вовчко. Родичі підозрюють, що смерть настала внаслідок халатності та непрофесійності дій лікарів. За цим фактом відкрито кримінальне провадження, проводиться розслідування.

operatsiya

Як повідомляють ZIK близькі померлого, 28 грудня у лікарні на вул. Ужгородській Ігорю Вовчку провели операцію із видалення поліпів у носі. Медичне втручання здійснила завідувач відділенням лікарні. Наступного дня після операції стан Ігоря різко погіршився, про що він повідомив своїй дружині. Зі слів жінки, коли вона прибула у медзаклад, лікарі метушилися, однак не могли надати чітких пояснень, що ж відбувається. Після того, як в чоловіка було діагностовано ниркову недостатність, медики прийняли рішення відправити його у Львівську лікарню швидкої допомоги на вул. Миколайчука.

29 грудня пацієнта в інвалідному візку, оскільки він вже не міг самостійно пересуватися, доправили каретою «швидкої» у лікарню на вул. Миколайчука, де Ігоря Вовчка після певних обстежень та медичних маніпуляцій ввели у стан штучної коми. Однак, стан хворого продовжував погіршуватися.

30 грудня чоловіка у важкому стані доправили вже у Львівську обласну клінічну лікарню, де лікарі оцінили його шанси на життя у 10%. Тут пацієнту провели процедуру гемодіалізу. Також було встановлено діагноз «вторинний сепсис» (Загальне зараження організму хвороботворними мікробами, які потрапили в кров).

Уночі 2 січня 35-річного Ігоря, який лише кілька днів тому прийшов до лікарні з поліпами у носі, не стало. Без батька залишився 8-річний син, вдовою стала дружина.

Дружина Ігоря Вовчка звернулася в поліцію. Щодо смерті молодого чоловіка триває розслідування, призначена судово-медична експертиза, планується проведення комплексної експертизи. Поліцейські вже вилучили історію хвороби львів’янина. Як стало відомо, завідувач відділення лікарні на вул. Ужгородській, де було проведено операцію, відмовилася добровільно надати матеріали слідчим, сказала, що зробить це лише за рішення суду.

Личаківський відділ поліції Львова 3 січня розпочав досудове розслідування у кримінальному провадження за фактом неналежного виконання своїх професійних обов’язків лікарями 1-ї клінічної лікарні імені Князя Лева унаслідок чого помер чоловік, 1981 року народження.

Попередня кваліфікація кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 140 (Неналежне виконання професійних обов’язків) ККУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *