ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині збудують еколого-просвітницький візит-центр

|

Днями департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації спільно із Любельським воєводством, гміною Замость, Росточанським парком народовим,  Яворівським національним природним парком, Асоціацією органів місцевого самоврядування Єврорегіон «Карпати-Україна» підписали Концептуальну Записку для участі у програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 рр. У її рамках вже підготували проект «RoweLove Розточчя – разом незважаючи на кордони». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

23221_1482826947_290x218_3_0

«Проект передбачає створення нових велосипедних маршрутів на території України та Польщі, зокрема, природного заповідника «Розточчя», а також їх маркування, облаштування пунктів обслуговування туристів, будівництво еколого-просвітницького візит-центру», – розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

За його словами, за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища розробили також проектно-кошторисну документацію на «Створення еколого-просвітницького візит-центру в зоні стаціонарної рекреації «Верещиця» Яворівського національного природного парку».

«Це дасть можливість залучити близько 7 млн гривень коштів міжнародно-технічної допомоги на його будівництво. Сама будівля спроектована за найсучаснішими німецькими технологіями енергозбереження з використанням сонячних акумуляторів, твердопаливного котла та інших технологій», – зазначив директор департаменту

Реалізація проекту сприятиме також налагодженню тісної і плідної співпраці між Україною та Польщею у галузі охорони природи, велотуризму, популяризації здорового способу життя та збереження культурної спадщини.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *