ОСТАННІ НОВИНИ

У 2017 році учні 1-4 класів у Львові надалі їстимуть в їдальнях безкоштовно

|

У Львові в 2017 році харчування для дітей з 1 до 4 класу, а також для пільгових категорій залишиться безоплатним. Так, депутати проголосували за хвалу «Про затвердження Програми безоплатного харчування дітей та учнів у навчальних закладах м. Львова на 2017 рік», передає кореспондент Львівського порталу із сесійної зали.

харчування

Згідно із інформаційною довідкою ухвали, метою Програми безоплатного харчування дітей та учнів у навчальних закладах м. Львова на 2017 рік є створення умов для здорового розвитку дитини, підвищення рівня соціального захисту та забезпечення раціональним харчуванням дітей та учнів навчальних закладів м. Львова.

Так, протягом 2015-2016 років, відповідно до ухвал ЛМР безкоштовним харчуванням забезпечувалися діти із багатодітних сімей, учні 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів, учні 5-11 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» та діти постраждалих учасників Революції гідності.

Сьогодні у навчальних закладах м. Львова навчається:

  • у 1-4 класах загальноосвітніх навчальних закладів м. Львова – 31 704 учні;
  • діти із багатодітних сімей, що виховуються у дошкільних навчальних закладах м. Львова – 2 432 дитини;
  • діти із багатодітних сімей, що навчаються у загальноосвітніх навчальних закладах м. Львова – 5 339 учнів;
  • учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» – 788 дитини.

Слід зазначити, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24.12.2015 № 911-VIII внесено зміни до Закону України «Про загальну середню освіту», якими не передбачено надання безкоштовного харчуванням зазначеним категоріям учнів.

Детальніше про безоплатне харчування дітлахів у школі та його якість – читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *