ОСТАННІ НОВИНИ

Як потяг Київ – Львів – Перемишль здійснив свою першу поїздку

|

Сьогодні, 23 грудня, до польського міста Перемишль приїхав перший потяг сполученням Київ – Львів – Перемишль № 705/706, який курсуватиме щоденно. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

425

Так, о 6.45 год. поїзд відправився із головного київського вокзалу і уже о 13. 25 год. він прибув до місця призначення. Через годину, о 14.25 год. він вирішив в зворотній бік. В загальному з Києва поїздка триває 7 год. 40 хв, зі Львова – 1 год. 8 хв.

417

У першу поїздку з Києва до Перемишля вирушили парламентарі, у Львові до них поиєдналися посадовці Львівської ОДА та облради, а також у мандрівку до Перемишля поїхали посадовці Укрзалізниці.

424

Зазначимо, що раніше потяг курсував маршрутом Київ – Львів – Трускавець, від сьогодні до Трускавця їздитиме інший, нічний «Інтерсіті».

420

Вартість проїзду з Києва до Перемишля у вагонах І класу складає орієнтовно 574 грн, ІІ класу – 406 грн, зі Львова до Перемишля у вагонах І класу – 235 грн, ІІ класу – 172 грн. Квитки можна придбати у міжнародних касах, онлайн наразі не продають.

423

За словами очільника транспортного комітету Верховної Ради України Ярослава Дубневича, наступний крок для покращення сполучення з Перемишлем – це ще зменшити час доїзду.

426

«Якщо зробити так, щоб разом із українськими митниками і прикордонниками під час руху потяга проводили контроль і  польскі, то час у дорозі зменшиться на 45 хв”, – вважає він.

422

Сьогодні ж під час митного контролю на станції «Мостиська-2» потяг стояв 15 хвилин. На польській стороні контроль займає 30 хв: прикордонники перевіряють паспорти та беруть відбитки пальців у вагонах.

431

Водночас в.о. керівника штабу західного регіонального управління Держприкордонної служби України Руслан Краснопортко зазначив, що, прикордонники, що перевіряють потяг, це спеціально створений підрозділ.

«В їхні обов’язки входить оформлення документів, огляд транспортного засобу», – пояснив він.

Також працівники укрзалізниці опечатують шафки у потязі, щоб скоротити час митного огляду.

461

Цікаво, що під час подорожі зі Львова до Перемишля закривається бар потяга, оскільки наразі незрозуміло, якою валютою розраховувати пасажирів. Також полські прикордонники постійно пасажирам нагадують про те, що не можна везти з собою канапки з м’ясом.

460

А от щодо надійності потяга, то Володимир Чернега, головний ревізор з безпеки руху на Львівській залізниці, переконує, що все у «Інтерсіті» на високому рівні.

«Інфраструктура готова на високому рівні. Мається на увазі колія, рухомий склад, енергетка, сигналізація переїзди… Ніяких нових вимог у зв’язку із курсуванням поїзда за кордон ми не мали. Вимоги змінюються при швидкості більше 160 км/год», – розповів він.

462

Наразі «Інтерсіті» з Києва до Перемишля курсує зі швидкістю 120-160 км/год.

Додамо, що назад з Перемишля до Києва квиток придбав лише один пасажир, натомість до Львова квитки придбало 99 пасажирів.

463

Як раніше повідомляв Львівський портал, на прем’єрний рейс потяга Київ – Львів – Перемишль продано 76 квитків.

Пасажирів потягу Київ – Перемишль перевіряють на ходу, без зупинки на кордоні.

Фото: Катерина Родак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *