ОСТАННІ НОВИНИ

«Сміттєвий» пікет. Мешканці Білогорщі і Рясне «захопили» Ратушу і кличуть Садового

|

Мешканці Рясного, Білогорщі та Левандівки вимагають під стінами і всередині міської ради Львова припинити встановлення сміттєпресувальної техніки на території промзони на Шевченка, 327-г. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із сесійної зали.

1

За словами активістів, вони вимагають у депутатів проголосувати сьогодні ухвалу, яка забороняє будь-яку господарську діяльність, пов’язану зі сміттям, на територіях, що розташовані поблизу житлових районів.

2

Окрім того, активісти вимагають пояснень щодо знайденого поблизу «Сільмашу» 21 грудня сміттєзвалища на території, що не належить комунальному підприємству “Львівспецкомунтранс”. Також обурені мешканці хочуть почути від міського голови план вирішення сміттєвої проблеми у місті.

3ye

«Виритий котлован, забиті сваї, була врізка в недобудований колектор на території «Сільмашу», який веде на землі Білогорщі. І той весь інфільтрат, який має  витискатися зі сміття, буде текти в землю людей, які проживають поруч. Люди категорично проти встановлення сміттєвого пресу на території близько житлових районів», – зазначив жжтель Рясного Роман Дуда.

Згодом активісти прийшли у сесійну залу з вимогами, аби на засідання сесії з’явився мер Львова Андрій Садовий.

«Ми бачили його о 9.20 в мерії. Де він дівся?»- викрикнула одна із пікетувальниць.

Відтак, секретар міськради Анатолій Забарило оголосив перерву у роботі ради. Мешканці продовжують викрикувати: «Садового у сесійну залу!».

Раніше Львівський портал писав, що Львові на території колишнього заводу «Сільмаш» встановлюють обладнання для пресування сміття італійської фірми Macpresse, загальною вартістю близько мільйона євро. Це обладнання ЛКП «Львівспецкомунтранс» взяло на три місяці в оренду у компанії «Грінера Україна» за символічну ціну – 10 грн в місяць.

Як повідомляв Львівський портал, 16 грудня на територію ЛКП «Львіспецкомунтранс», що на вулиці на вул. Шевченка, 327г, завезли техніку. Мешканці і активісти, які зібралися на пікет біля підприємства, переконані, що обладнання призначене для пресування сміття і зведення тут сміттєсортувальної лінії.

20 грудня львівські депутати під час відвідин «Сільмашу» прийняли рішення звернутись до правоохоронців та уряду, щоб вирішити це «сміттєве» питання.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *