ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові презентують унікальний диск «Воїни АТО читають казки дітям»

|

Унікальний мистецький проект «Воїни АТО читають казки дітям» презентують до Дня святого Миколая у Львові. Проект реалізовується за ініціативи та підтримки львівської культової кав’ярні «Вірменка». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

content_full

В проекті взяли участь 18 воїнів АТО, більшість з яких  вже демобілізовані. Вони служили в лавах ЗСУ і добровольчих батальйонів в 2014-2016 роках. Серед них 17 хлопців та одна дівчина. Це офіцери та рядові солдати з різних куточків України: Львова, Харкова, Дніпра, Чернівців. Воїни пройшли найтяжчі бої, виносили з поля бою поранених, були в полоні, захищали Донецький аеропорт. На фронті учасники проекту служили  розвідниками, медиками, кулеметниками тощо. А в мирному житті наші герої ще навчаються у вишах, працюють інженерами, геологами, ді-джеями.

Проект «Воїни АТО читають казки дітям» зародився в кав’ярні «Вірменка», і спершу мав за мету вшанувати пам’ять загиблих героїв і залучити до суспільної активності воїнів-завсідників закладу. В результаті проект перетворився на мистецько-соціальний, адже завдяки ньому бійці проходять певну інтеграцію та арт-терапію, а точніше – казкотерапію, відчувають себе потрібними, через казки передають досвід та знання дітям, розповідають про себе через казкових героїв, про те, що добро завжди має перемагати зло, що треба бути чесним, допомагати іншим. Серед учасників проекту лише один воїн – професійний актор, який грає в театрі, решта ж учасників не мали подібного досвіду, і при цьому чудово  справились з роллю казкарів. Крім того, цей проект має на меті створити позитивний образ військового для дітей.

Збірка казок поділена на три блоки: Казочки для малят, Українські героїчні казки та Карпатські легенди. Більшість казок – народні, проте є і декілька авторських, серед них казки українського класика Михайла Коцюбинського та сучасного відомого письменника Андрія Куркова.

20 грудня о 17:30 год. у Вірменці відбудеться презентація диску до Дня святого Миколая у форматі  зустрічі воїнів АТО з дітками зі школи-інтернату №2 м. Львова, під час якої учасники проекту зачитають уривки казок та поспілкуються з діточками.

Організатори розповсюдять диски серед дитячих будинків, інтернатів, закладів для дітей з вадами зору у Львові та інших містах, частину дисків волонтери повезуть нашим воїнам на Схід, а також дітям в прифронтовій зоні. А також охочі зможуть знайти диски з 18 грудня у Вірменці.  На початку 2017 року організатори обіцяють презентувати он-лайн версію збірки казок, які начитали українські воїни.

Організатори висловлюють подяку партнерам та друзям проекту: Львівському центру надання послуг учасникам бойових дій, Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів, звукорежисеру Миколі Дзюдзі, творчій майстерні Малювці, гуртам Troye Zillia та Burdon Folk Band.

Фото: uamodna.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *