ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'яни завдяки SMS зможуть дізнатися через скільки хвилин на зупинку прибуде громадський транспорт

|

Щоб зробити очікування на громадський транспорт у Львові комфортнішим, місто спільно з активістами розробило спеціальні наліпки на зупинки. За наявності будь-якого мобільного телефону кожен охочий зможе дізнатися, за скільки хвилин на зупинку прибуде громадський транспорт. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

mobilniy

До 2020 року на всіх зупинках планується облаштувати електронні табло, проте до того часу є можливість користуватися дешевшою тимчасовою альтернативою цієї послуги.

«На зупинках розмістять спеціальні наліпки, за допомогою яких можна буде дізнатися, за скільки часу прибуде громадський транспорт. За допомогою них інформацію отримає кожен, хто має мобільний телефон», – розповів Олег Береза, директор ЛКП «Львівавтодор».

На наліпках зображені назва зупинки, індивідуальний QR-код та код зупинки. Завдяки цьому інформацію про прибуття транспорту можна отримати, не завантажуючи жодних додатків та через найпростіший телефон. Розробили такий формат активісти Центру міського сервісу спільно з ЛКП «Львівавтодор».

Як це працює?

Є чотири способи дізнатися час прибуття громадського транспорту:

-SMS-повідомлення

«На кожній наліпці є код зупинки. Написавши повідомлення з цим кодом на номер 2214, у відповідь Ви отримаєте SMS з часом прибуття транспорту», – розповів Олег Береза.

Саме завдяки підтримці ЛКП «Львівавтодор» скористатися послугою можна з будь-якого мобільного телефону.

-QR-код

Щоб скористатися цим варіантом, Вам потрібно мати смартфон та підключення до інтернету. Зчитавши з наліпки QR-код, Ви перейдете за посиланням із інформацією саме для цієї зупинки.

-Сайт lad.lviv.ua та код зупинки

Якщо Ви не можете зчитати QR-код, але маєте смартфон із підключенням до інтернету, заходьте на сайт lad.lviv.ua та введіть у спеціальному віконці написаний на зупинці код.

-Сайт lad.lviv.ua та увімкнена геолокація

Цей варіант спрацює і без наліпки. Увімкніть на телефоні визначення Вашого місцезнаходження (геолокацію) та зайдіть на сайт lad.lviv.ua. На карті оберіть потрібну Вам зупинку.

Де розміщені наліпки?

«Ми виготовили наліпки для кожної зупинки та поступово розміщуватимемо їх у павільйонах. На жаль, це не вдасться втілити на всіх зупинках, адже на деяких наразі просто немає місця для цього, а клеїти на самі знаки – не варіант», – розповів Мирослав Голяк, web-розробник, співініціатор проекту.

Ініціатори проекту зазначають, що у розміщенні наліпок співпрацюють також і з балансоутримувачами зупинок та районними адміністраціями Львова.

З пропозиціями стосовно проекту можна звертатися на електронну скриньку [email protected]та на Facebook-сторінку Комфортне місто.

Фото: kordon.in.ua

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *