ОСТАННІ НОВИНИ

У «Приватбанку» розповіли, звідки «ростуть ноги» у націоналізації і що чекати клієнтам

|

Після багатьох інформаційних атак «Приватбанк» таки націоналізують. Втім клієнтів просять не панікувати – усі їхні кошти будуть збережені. Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор з інформаційних технологій «Приватбанку» Дмитро Дубілет, передає кореспондент Львівського порталу.

privat

«Дорогі друзі, сьогодні ПриватБанк стає державним банком. Це несподівана новина (в тому числі для мене, повірте), але хвилюватися не потрібно…Всі кошти на поточних і депозитних рахунках всіх фізичних та юридичних осіб будуть в цілісності й схоронності. Це гарантує держава», – написав він.

Також Дулібет пояснив, чому банк вирішили націоналізувати.

«З тих пір, як почалася війна, наш банк пережив сім інформаційних атак. Будь-який інший банк не пережив би будь-яку з них. Але остання атака, яка розпочалася тиждень тому, була найважчою. Кожен день ми оновлювали рекорди за кількістю коштів, виданих паніки Клієнтам в банкоматах і відділеннях.Власне, рішення про добровільну і мирну передачу банку у володіння державі було прийнято рівно в той момент, коли ми зрозуміли, що цю інформаційну атаку ми можемо не пережити, і що під загрозою можуть опинитися наші клієнти», – зазначив він.

Як переконує Д. Дулібет, після націоналізації банк буде працювати далі в стандартному режимі.

«Страшно зізнатися, але я не думаю, що Клієнти або співробітники відчують особливу різницю в роботі банку. У нас все працює, як годинник. У головному офісі та у відділеннях залишаються ті ж професіонали. У банку створена унікальна корпоративна культура. Все це нікуди не дінеться з нашим відходом. І я не вірю, що держава відбере Айпад у наших співробітників у відділеннях і замість них вручить їм рахунки», – написав співробітник банку.

«Насправді, нас ніхто не думав націоналізувати. Так, були показники, які у нас погіршилися в результаті війни і падаючої економіки (як у всіх банків), і ми спокійно рухалися по трирічному планом, затвердженим з Нацбанком. Ми продовжували бути прибутковими і справно повертали кредити НБУ. Але, на жаль, сталося те, що соціологи називають “ефект едипу”. З тих пір, як наш улюбленець Онищенко зареєстрував два роки тому законопроект про націоналізацію ПриватБанку, цю тему почали регулярно розганяти ворожі ЗМІ. Так націоналізація перетворилася в страшилку, яка розполохувати наших вкладників, що в підсумку і призвело нас до цієї ситуації», – резюмував він.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів вирішив перевести ПАТ “Приватбанк” у стовідсоткову власність держави.

Як повідомляє прес-служба уряду, Кабмін на засіданні в неділю розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни.

“Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “Приватбанк” у стовідсоткову державну власність”, – йдеться в заяві.

Передбачено, що держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ “Приватбанк” та гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів.

В уряді підкреслили, що ці дії відбуваються у чіткій координації з міжнародними фінансовими організаціями та за їхньої підтримки.

Фото: РІА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *