ОСТАННІ НОВИНИ

Після стабілізації «Приватбанку» держава його продасть, - Мінфін

|

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявляє про намір державної влади продати націоналізований “Приватбанк”. Про це передає УП.

privatbank

“Після переходу цього банку в державну власність доля державних банків у банківському секторі є досить значною. У планах держави не є бути власником такої великої частки на банківському секторі”, – сказав він на прес-конференції.

“Тому після того, як банк стабілізується повністю, почне реалізовувати стратегічний план, держава планує цей банк продати. І це створить нормальні конкурентні умови на ринку. Продати за прозорими умовами”, – заявив міністр фінансів.

Міністр також повідомив, що “ліквідація дефіциту “Приватбанку” відбудеться в кілька етапів”, спершу Мінфін випустить облігації на суму 43 мільярди гривень.

“Важливо, щоб власники самі звернулися до уряду з проханням увійти до капіталу банку, а також взяли на себе зобов’язання щодо сприяння спокійній передачі банку у державну власність, а також зобов’язання стосовно реструктуризації портфелю уже після переходу банку в державну власність, що компенсує витрати державі, понесені під час переходу банку у державну власність”, – сказав він.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів вирішив перевести ПАТ “Приватбанк” у стовідсоткову власність держави.

Як повідомляє прес-служба уряду, Кабмін на засіданні в неділю розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни.

“Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “Приватбанк” у стовідсоткову державну власність”, – йдеться в заяві.

Передбачено, що держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ “Приватбанк” та гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів.

В уряді підкреслили, що ці дії відбуваються у чіткій координації з міжнародними фінансовими організаціями та за їхньої підтримки.

Фото: Сегодня

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *