ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські школи закривають на карантин

|

У львівський школах до цієї п’ятниці оголосили карантин. Таке рішення сьогодні прийняли на засіданні міської комісії з ТБНС, передає кореспондент Львівського порталу.

діти не вчаться в школах

Позачергове засідання розглянуло питання про тимчасове призупинення навчання у загальноосвітніх навчальних закладах міста Львова від завтра, 20 грудня, до п’ятниці, 23 грудня.

«На сьогоднішній день ми припиняємо навчання на 4 дні, у зв’язку з тим, що кількість учнів, які відсутні у школах через хворобу, постійно зростає і на сьогодні вона становить 27%.

В п’ятницю ми будемо мати інформацію від Державного лабораторного центру і будемо приймати подальші рішення, чи відновлювати навчання, чи навчання буде ще припинено на декілька днів.Зимові канікули розпочинаються з 31 грудня і будуть тривати до 20 січня.У випадку, якщо обмеження відбудуться лише тими 4-ма днями, то, я думаю, що ми зможемо вийти із ситуації, шляхом ущільнення матеріалу. Якщо припинення навчання буде ще на декілька днів, то тоді ми будемо думати про те, яким чином зменшити канікули», – зазначила Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти ЛМР.

Як розповів начальник міського управління охорони здоров’я  Володимир Зуб, за минулий тиждень зафіксовано 8548 випадків захворювань на ГРЗ і понад 5 тис з них стосуються захворювань у дітей.

«Інтенсивний показник складає 1119 на 100 тис населення при епідпорозі 646, що майже вдвічі перевищує епідпоріг по розрахунках. Можна було б допустити продовження навчального процесу, але, враховуючи велику кількість відсутніх дітей, комісією прийнято рішення, щоб припинити навчання в школах, з метою розірвання ланцюга. Якби були морози, то при такій температурі вірус не функціонує. Але погода +1-1, вологість висока, в таких умовах вірус функціонує дуже добре. Тому прийнято рішення, щоб зменшити можливість інфікування в організованих колективах. Тому дітям треба бути вдома, якщо виходять на вулицю, їх треба тепло одягати, ноги мають бути в теплі, треба частіше мити руки», – додав він.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *