ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС не боїться великої міграції українців після впровадження безвізу, - Клімкін

|

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що у Європейському Союзі немає побоювання, що скасування віз для українців призведе до великої міграції населення.Так міністр прокоментував твердження експертів, що нібито Європа боїться відкривати кордони для українців з огляду на військові дії на Донбасі і має побоювання з приводу можливого напливу мігрантів, передає УНІАН.

безвіз

“Такої точки зору дійсно немає насправді, і маємо про це чесно сказати”, – сказав міністр.

Разом з тим, він звернув увагу на труднощі всередині ЄС, які були пов’язані з погодження механізму реагування на міграційні ризики.

“В Європейському Союзі, в багатьох країнах, всередині, є побоювання, по-перше, щодо внутрішнього балансу влади. І це була проблема, чому це зайняло так багато часу, погодження цього механізму між Європарламентом, Європейською Радою і Європейською комісією”, – сказав міністр.

“Другий момент пов’язаний з тим, що зараз ми кажемо про безвіз для України і для Грузії, але ж ще інші країни, зокрема, такі країни як Туреччина, і в деяких країнах ЄС дійсно є побоювання, що безвізовий режим для Туреччини буде представляти достатньо складний виклик”, – вважає Клімкін він.

У зв’язку з цим глава МЗС пояснив, що названі ним дві умови призвели до того, що погодження механізму про призупинення безвізових режимів з третіми країнами зайняло майже рік.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *