ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівспецкомунтранс» орендував прес для сміття

|

ЛКП «Львівспецкомунтранс» взяв в оренду брикетувальний прес (фірма MACPRESSE, Італія) та устаткування для обгортання брикетів (фірма CROSSWRAP, Фінляндія) на випадок надзвичайних ситуацій із вивезенням ТПВ зі Львова. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

dsc_7949

«Таке устаткування необхідне на випадок несприятливих погодніх умов. Низька температура може ускладнити процес вивезення ТПВ на далекі відстані та їх вивантаження в замерзлому стані. Відтак, сміття перед відправкою на полігони необхідно буде спресувати та обгорнути. Тобто ця лінія необхідна нам виключно для надзвичайної ситуації», – пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергій Бабак.

Обладнання в оренду надала компанія «Грінера Україна» за символічну оплату в 10 грн/міс. терміном на три місяці. Компанія нещодавно перемогла на конкурсі для обслуговування вивезення ТПВ в Галицькому району Львова і встановила сучасні контейнери для збору ТПВ, вторсировини та скла.

«Ми розуміємо, що місто є зараз у складній ситуації і треба допомагати. Ми тут почали працювати і це наш обов’язок. Це норма. В США, де я працював в бізнесі останні 20 років, коли виникає подібна ситуація, всі включаються в її вирішення – влада, бізнес, звичайні громадяни. Неможливо собі уявити, аби хтось влаштовував якісь блокади чи перепони. Всі об’єднуються. Сміття продукує кожен мешканець Львова. Нема крайніх», – повідомив власник компанії «Грінера Україна» Богдан Михалусь.

Як повідомляв Львівський портал, 16 грудня на територію ЛКП «Львіспецкомунтранс», що на вулиці на вул. Шевченка, 327г, завезли техніку. Мешканці і активісти, які зібралися на пікет біля підприємства, переконані, що обладнання призначене для пресування сміття і зведення тут сміттєсортувальної лінії.

Нагадаємо, мешканці Левандівки, вулиці Шевченка, Рясне та Білогорщі збираються у четвер, 1 грудня, пікетувати міську раду Львова.

Нагадаємо, під час засідання сесії міської ради Львова 10 листопада 2016 року на розгляд депутатів було винесено питання про виділення 10 га землі ЛКП «Львівспецтранс» на вул. Шевченка, 327 г під сміттєпресувальні лінії. Тоді депутати це питання перенесли.

Згодом у Львові відбулись громадські слухання з цього приводу і мешканці прилеглих територій висловилися проти будь-яких сміттєвих конструкцій поряд із їхніми помешканнями.

У порядку денному на 1 грудня з’явилось питання про виділення тепер вже меншої ділянки «Львівспецкомунтранс».

У мерії пояснили, що гектар землі потрібен «Львівспецкомунтрансу» для «виробничих потреб».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *