ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові рецидивіст залишив без телефонного зв'язку та інтернету більше двох тисяч львів'ян

|

У Львові викрили злодія, котрий залишив без телефонного та інтернет-зв’язку більше двох тисяч абонентів. За підрахунками спеціалістів ПАТ «Укртелеком», зловмисник, колишній працівник підприємства, викрав майже шість кілометрів електричного кабелю. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

pm620image001

У період від 9 по 14  грудня у Сихівському районі Львова було скоєно п’ять крадіжок спеціальних електричних кабелів, які використовуються для забезпечення телефонного та інтернет-зв’язку.

pm646image002

Усі злочини були скоєні за однаковою схемою: зловмисник підбирав ключі до дверей бойлерних або під’їздів будинків, де були встановлені розподільчі шафи ПАТ “Укртелеком”, зі знанням справи обрізав кабелі та втікав.

pm637image003

У такий спосіб зловмисник викрав з шести розподільчих шаф майже шість кілометрів мідного електрокабелю. В результаті більше двох тисяч абонентів залишились без телефонного та інтернет-зв’язку.

Спосіб проникнення, характер вчинення злочину та вправність злодія вказували на те, що  він міг бути колишнім працівником підприємства.

14 грудня до відділу управління інциндентами ПАТ “Укртелеком” надійшло сигнальне повідомлення про проникнення до розподільчої шафи, розташованої на проспекті Червоної Калини у Львові. Працівники, котрі виїхали на повідомлення, виявили у приміщенні зловмисника, котрий саме обрізав електрокабелі та викликали на місце події правоохоронців.

pm946image004

Особу зловмисника було встановлено – ним виявився 27-річній раніше судимий мешканець Львівської області. Також підтвердилась версія, що злодій є колишнім працівником підприємства – чоловік майже сім років працював електромонтером і залишив після себе недобру пам’ять у колег.

Працівники Сихівського відділу поліції вилучили у зловмисника спеціальні ключі, ножиці для різання металу та інші знаряддя скоєння злочину.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі строком до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Проводиться досудове розслідування, правоохоронці перевіряють причетність зовмисника до скоєння інших подібних злочинів.

Фото: ГУНП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *