ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові представили відреставровану картину Лукаса Кранаха старшого

|

Сьогодні, 16 грудня, у Палаці Потоцьких відбулася презентація картини Лукаса Кранаха старшого «Портрет Йогана IV Ангальт-Цербстського» , яка була відреставрована фахівцями Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України, передає кореспондент Львівського порталу.

iul9esnlbro

За словами завідувача Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України Тараса Отковича,

«Сьогодні ми маємо змогу представити публіці картину надзвичайно відомого європейського художника Лукаса Кранаха старшого, вона являється єдиною в Україні і саме в тому є її велика цінність. Цей портрет потрапив до музею після затримання митною службою при спробі вивезення його за межі України. Згодом цю картину почали  досліджувати та реставрувати.  Процец  реставрації тривав впродовж цього року та після цього портрет було передано до Волинського краєзнавчого музею. Також хотів би відзначити, що реставатором була Олександра Гливка, яка попри молодість має великий досвід та талант»,-розповів він.

Також він додав, що після Львова унікальний раритет світової мистецької спадщини повернеться до Луцька.

Як розповідає  народний художник України Мирослав Откович, ця картина має надзвичайну унікальність та закликає львів’ян прийти на подивитися на цей шедевр.

«Ця картина має свою унікальність. По-перше, тому що це робота є відомого німецького художника епохи Відродження, а другою  унікальністю є те, що з таким високим мистецтвом у Львові ми не часто зустрічаємося. Саме тому мешканці міста та гості мають щасливу нагоду прийти та подивитися на цей шедевр. Адже,ця картина передає дух епохи Відродження»,- зауважив він.

Фото: Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *