ОСТАННІ НОВИНИ

«Соєва» схема. На Львівщині підприємець доводив до банкрутства виробників

|

Львівські правоохоронці викрили схему незаконного заволодіння сільськогосподарською продукцією, а саме соєю,  в результаті чого виробники цієї продукції доводились до банкрутства. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

soya

Поліцейські встановили, що на території Львівської області працює підприємство, яке систематично отримує від сільськогосподарських підприємств західного та інших регіонів держави продукцію, а саме сою, за яку фактично не розплачується, заганяючи виробника у скрутне фінансове становище та фактично знищуючи його.

Оперативники УЗЕ довели, що керівник підприємства, отримуючи продукцію, навіть не мав наміру розплачуватись за неї з виробником. У такий спосіб зловмисники заволоділи зерном сої у кількості більш ніж 460 тон вартістю майже чотири з половиною мільйони гривень.

soya2

Правоохоронці встановили організатора схеми. Ним виявився дирекор компанії. Хоча чоловік очолював підприємство Львова, оперативникам довелось затримувати його у Кропивницькому і доставляти для проведення слідчих дій.

Поліцейські вже повідомили підприємцю про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахайство) КК України, а суд обрав для нього міру запобіжного заходу – арешт з можливістю звільнення під заставу у розмірі два мільйони гривень.

soya1

Триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють усіх учасників злочинної схеми, виявляють інші злочини, до скоєння яких вони причетні та факти легалізациї коштів злочинним шляхом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *