ОСТАННІ НОВИНИ

Батьків наркозалежних дітей закликають звертатись до медиків, а не шукати допомоги в Інтернеті

|

Більшість батьків, чиї діти перебувають у залежності від наркотиків, звертаються у анонімні реабілітаційні центри, які не мають ліцензій на лікування, а лише на психологічну допомогу. Про це Львівському порталу повідомила головний лікар наркологічного диспансеру у Львівській області Мирослава Кабанчик.

наркотики

За її словами, перш з все, необхідно звертатись до кваліфікованих медиків – у наркологічні заклади, де лікарі вже визначать, чи необхідна людині психологічна реабілітація, чи ні.

«В першу чергу, якщо є проблема, треба звертатись до лікаря-нарколога. І тоді вже медик зможе направити на психологічну реабілітацію. Ми знаємо про одиничні кваліфіковані реабілітаційні центри, які дають результати, і туди можемо скерувати залежних», – пояснює нарколог.

На її переконання, однією із найбільш поширених причин відмов від медичної допомоги, є боязнь батьків наркологічного обліку.

«Вони всі бояться наркологічного обліку. Але справа в тому, що держава дозволяє анонімно пролікуватися тим, хто не затримані правоохоронцями, не скоїли злочинів і вперше надходять  у наркологічний заклад. Тому немає чого боятися.  Нарколог вже скаже, чи допоможе реабцентр, чи, можливо, психологічна реабілітація для того чи іншого пацієнта не потрібна», – закликає головний лікар Львівського обласного наркологічного диспансеру.

«Люди самі шукають в Інтернеті перше, що попадається,і починають довіряти сумнівним реабілітаційним закладам. В людини, коли в сім’ї є така біда, їй важко комусь розповісти про це, тому часто натрапляє на такі шляхи», – зазначив Львівському порталу керівник ГО «Твій вибір – життя» та консультант одного з реабілітаційних центрів Ростислав Бейщак

Нагадаємо. Нещодавно Львівський портал писав про реабілітаційний центр у Дублянах, звідки пацієнти втікають голими і босими, лиш би не перебувати у концтабірних умовах.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *