ОСТАННІ НОВИНИ

Переселенка, що мешкає у Львові: «Місцева влада не зацікавлена в нас, як в електораті, бо ми не маємо права голосу»

|

Місцева влада не зацікавлена у внутрішньо переміщених особах, як  у своєму електораті, бо в них нема права голосу, тому і не дбає про покращення умов їхнього життя. Про це сьогодні, 14 грудня, під час прес-конференції зазначила переселенка зі Сходу України, яка мешкає у Львові, Анна Самойленко, передає кореспондент Львівського порталу.

vibori

«Наша місцева влада не зацікавлена в нас, як в своєму електораті, бо ми не маємо права голосу, тому їм і не цікаво покращити наше життя. Тут йдеться про будь-який регіон, не лише Львів», – пояснила жінка.

Водночас Анна Самойленко обурилась такою ситуацією із реалізацією виборчих прав внутрішньо переміщених осіб: «Коли вже майже два роки жила у Львові і тут були вибори, я не мала можливості голосувати за місцеву владу.  Чому? Скільки я маю тут проживати, щоби мати можливість обирати владу на місцях? Вони  отримують зарплату з наших податків… Тобто, якщо я плачу їх, то маю право вибору , чи йдеться про місцеві податки, чи про державні».

Як своєю чергою пояснив юрист Західноукраїнського офісу КримSOS В’ячеслав Ломброзо, нині податки підприємців-переселенців йдуть у місцевий бюджет, а от права голосувати за місцеву владу вони не мають: «Справа в тому, що до Податкового кодексу, коли почалася війна, були внесені зміни про те, що внутрішньо переміщена особа, яка є фізично особою-підприємцем, її податкова адреса визначається відповідно до довідки, тобто всі податки сплачуються у місцеву казну. А от виборча адреса – вже згідно із паспортом. Тому, виходить так, що відповідно до законодавства я зобов’язаний забезпечити своїми грошима місцеву владу, але вибирати її я не можу…».

Фото: Depo.ua

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *