ОСТАННІ НОВИНИ

НАБУ і ГПУ мають довести свою здатність боротись з політичною корупцією, - нардеп

|

Українське суспільство вимагає дієвої боротьби з корупцією, але може зневіритись у ній, якщо заяви нардепа-втікача Онищенка про політичну корупцію у Раді залишаться неперевіреними та не розслідуваними відповідно до чинного законодавства. Так вважає народний депутат України від «Народного фронту» Ігор Васюник.

політична корупція

«Українці втомились вірити політикам у те, що ведеться боротьба з корупцією. Вони хочуть бачити злочинця за гратами, а у нас, як і у випадку з Клюєвим, тим же Онищенком, людину звинувачують у різних злочинах, а вона накивала п’ятами і гуляє собі за кордоном. Тому керівництво держави просто зобов’язане пройти цей «екзамен» і довести українцям, що здатне боротись з політичною корупцією», – говорить нардеп.

При цьому парламентар наголошує, що українське суспільство побачило, як за корупційні гроші в нашій країніможна змінювати уряди та вбивати довіру в ефективних лідерів.

За його словами, заяви Олександра Онищенка фактично підтверджують, що йдеться про державний злочин, коли «газовий король» у змові з корумпованими посадовцями цькували уряд Яценюка. «На це йшли десятки мільйонів доларів: підкуповувалися ЗМІ і політики, замовлялася масштабна реклама», – наголошує парламентар.

Як відомо, нещодавно у британському виданні Independent вийшло інтерв’ю Олександра Онищенка, в якому він розповідає про фінансування кампанії з дискредитації прем’єра Яценюка. За словами Онищенка, кампанія коштувала приблизно 3 млн. дол. на місяць і тривала майже 10 місяців.

Зізнання нардепа-втікача підтверджує, що протягом двох років проти уряду Яценюка тривала масштабна оплачена кампанія не тільки із дискредитації команди Яценюка, але йдестабілізації державної влади загалом.

Олександр Онищенко фактично зізнався, що за корупційні гроші «вбив рейтинги Яценюка за один рік – із 30-ти до одного відсотка».

«Народний фронт» вимагає від НАБУ встановити замовників цієї кампанії.

Фото: UkrLentaNews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *