ОСТАННІ НОВИНИ

На карантин закрили 37 столичних шкіл

|

У столиці спостерігається погіршення епідемічної ситуації щодо захворюваності на грип і гострі респіраторні інфекції. Задля уникнення розповсюдження інфекції керівники 37 шкіл, у яких рівень захворюваності перевищив 20%, прийняли рішення про закриття закладів, ще у 16 відбулося часткове покласове закриття. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

grip

«Минулого тижня кожному закладу освіти дали право приймати рішення щодо призупинення навчально-виховного процесу за відсутності 20% дітей від загальної кількості учнів із причини захворювання на грип та інші респіраторні захворювання як на рівні школи, так і на рівні класу. До прийняття такого рішення рекомендовано залучати батьківські комітети й дослухатися до них», – сказав заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, наразі найбільша кількість відсутніх школярів спостерігається у Шевченківському, Солом’янському, Подільському та Оболонському районах.

«У загальноосвітніх закладах усіх районів заплановано провести перевірки щодо відвідання навчального закладу та причини відсутності дітей. У разі відсутності більше 20% учнів із причини захворювання на грип та інші респіраторні захворювання, керівництву навчального закладу будуть надані рекомендації щодо призупинення навчально-виховного процесу», – зауважив заступник голови КМДА.

Він додав, що дошкільні навчальні заклади закриватися не будуть.

«Окремо нагадаю про проведення елементарних санітарно-епідемічних заходів. Важливо забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря у приміщеннях, проводити регулярне наскрізне провітрювання кімнат, не допускати до відвідування закладу осіб із ознаками інфекційного захворювання. Окрім того, необхідно обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших заходів у закритих приміщеннях, уникати великого скупчення людей», – нагадав Микола Поворозник.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові перевищено епідпоріг захворюваності на грип. Також додамо, що наразі у Львові вирішено не оголошувати карантин, тому що школах відсутні 19% учнів, тоді як тимчасове припинення навчання запроваджується при більш високих показниках відсутності дітей у школах, тому це не дає підстав вживати обмежувальні заходи щодо припинення навчального процесу в загальноосвітніх навчальних закладах Львова.

Фото: 112 Україна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *