ОСТАННІ НОВИНИ

Заповідник «Тустань» просить покращити доїзд до пам'ятки для туристів

|

Державний історико-культурний заповідник «Тустань» звернувся до Львівської обласної ради та Львівської облдержадміністрації з проханням змінити схему руху громадського транспорту за маршрутом м. Стрий – с. Сопіт із заїздом в с. Урич до зупинки Музей історії Тустані, а також прокласти новий маршрут «Львів- Урич» через те, що туристам незручно добиратися до пам’ятки. Про це спільнота заповідника повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

tustan

«Хочемо поділитися з вами приємною статистикою – в цьому році Тустань відвідало в півтора раз більше туристів, ніж торік! Але діставатися до пам’ятки не стало простіше. Громадський транспорт сюди ходить нечасто і нерегулярно.

Саме тому Заповідник звернувся до Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації з проханням змінити схеми руху деяких маршрутів, а також прокласти новий маршрут Львів – Урич. Сподіваємося, невдовзі дістатися до Тустані буде значно простіше!», – йдеться у повідомленні.

Так, керівництво заповідника звернулося до керівників облради і адміністрації з проханням: змінити схему громадського транспорту за маршрутом м. Стрий – с. Сопіт із заїздом в с. Урич до зупинки Музей історії Тустані за маршрутом м. Стрий – с. Урич – с. Сопіт – с. Урич – м. Стрий; забезпечити постійне курсування та збільшити кількість автобусів, які регулярно курсуватимуть за маршрутом с.Сопіт – м. Дрогобич; прокласти маршрут громадського транспорту м. Львів – с. Урич.

Водночас у зверненні зазначається, що громадський транспорт курсує у с.Урич рідко і нерегулярно, тому заповідник «Тустань» відвідують лише туристи на індивідуальному транспорті, або у складі організованих груп: «Для інших туристів, мешканців села, а також працівників заповідника та мешканців с. Урич доїзду нема. Є потреба у постійному громадському транспорті для добирання до с. Урич індивідуальних туристів, працівників заповідника та мешканців с. Урич».

Фото: ceperemoga.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *