ОСТАННІ НОВИНИ

Під час бойових дій на Донбасі поранили трьох українських воїнів

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі РНБО.

1

Луганський напрямок

Найгарячішою точкою вчорашнього дня було село Кримське.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, впродовж доби в самому селі та його околицях зафіксовано 6 ворожих обстрілів, під час яких бойовики випустили по українських позиціях 60 мінометних мін та відкривали вогонь з бронетехніки. Двічі тиша була порушена і в Попасній, де відбулася одна збройна провокація з використанням стрілецької зброї та одного разу ворог застосував міномети.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів, 8 яких з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Обстановка залишається аналогічною попереднім дням. Селище Луганське, західні околиці Горлівки та Авдіївка – гарячі точки, на яких бойовики вчора активізувалися перед самим заходом сонця та припинили обстріли близько одинадцятої вечора. Найгарячіше було в Авдіївській промзоні, де двічі ворог провів масовані обстріли українських позицій тривалістю дві години кожний. Під час другого обстрілу противник застосовував міномети.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів, більшість яких – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Вчора тут відбулося вдвічі більше обстрілів ніж на двох попередніх напрямках – а саме 35. Причому більше половини з них – на південній частині напрямку, вздовж лінії фронту Павлопіль – Талаківка – Водяне – Широкине. На цих рубежах оборони ворог активно застосовує міномети, артилерію та танки.

Одна з найбільш зухвалих ворожих провокацій минулих днів відбулася у Красногорівці. Тут у першу половину доби ворог проводив поодинокі обстріли з важкого озброєння. Пристрілявшись, із заходом сонця бойовики розпочали масований мінометний обстріл, що тривав майже дві години. За підрахунками Генштабу, за цей час бандформування випустили більше 100 мінометних мін. Далі з перервами відбулися  поодинокі ворожі провокації із застосуванням мінометів, які припинилися близько опівночі.

У сусідній Мар’їнці обстановка в рази спокійніша – за добу зафіксовано 2 порушення режиму тиші.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *