ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії розповіли, як вдягатися, щоб не падати на вулицях Львова

|

За інформацією синоптиків, сьогодні у Львові очікуються складні погодні умови: на дорогах міста – ожеледиця та пориви західного вітру 15 – 20 м/с. Аби уникнути травматизму, управління охорони здоров’я міста застерігає львів’ян бути вкрай обережними та носити взуття, відповідне до погодних умов та вільний одяг, який не сковуватиме ваші ноги. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

99

«Львів’яни травмуються, перш за все, через власну необережність та неуважність. Якщо за період, коли ожеледиці немає, до травмпунктів Львова звертається в середньому 50-60 людей на добу, то за умов ожеледиці – ця цифра зростає вдвічі. І основною причиною такого травматизму є те, що люди не готові і ще не звикли до таких погодних умов.

Тому нагадуємо мешканцям, що у період, коли падає сніг і виникає ожеледиця, потрібно бути дуже обережними. Передусім треба підбирати зручне широке взуття з неслизькою підошвою, бути сконцентрованим і при ходьбі не тримати руки в кишенях, бо скованість збільшує ймовірність падіння. Водночас одяг має бути вільним і легким, не закривати простір перед ногами», – нагадує начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Водночас, мерія просить пішоходів не ходити під розлогими деревами і триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження. Особливе прохання до водіїв транспорту – обирати помірну швидкість і дотримуватись належної дистанції між транспортними засобами, якщо є можливість – утримуватися від поїздок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *