ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові запрезентують документальний фільм «Михайло Грушевський»

|

У головному читальному залі Наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка відбудеться презентація та перегляд документальної кінострічки «Михайло Грушевський» із серіалу «Гра долі». Показ заплановано на 15 грудня о 15:00. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

документальний фільм

Цікаво, що фільм знімали в Києві та Львові (зокрема і в університетській книгозбірні), де пройшли найбільш плідні творчі роки видатного історика, громадського діяча та політика.

Підготовка до фільму тривала понад три роки, а зйомки проводилися взимку цього року. Перша прем’єра фільму відбулася в кінці вересня у дні святкування 150-річного ювілею Михайла Грушевського в місті Холмі, де він народився.

Знімальна група фільму «Миїхайло Грушевський»  – незмінна група документального серіалу «Гра долі». Кінорежисер-постановник – Василь Вітер, кінооператор – Георгій Кривошеєнко, продюсер – Галина Криворчук, режисер монтажу – Арсеній Бортник та інші. Ведуча серіалу – Наталка Сопіт.

Під час підготовки та зйомок фільму консультації надавали історики та музейні співробітники Музеїв Грушевського у Києві та Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *