ОСТАННІ НОВИНИ

Скасували затверджені зміни руху маршруток, які викликали обурення львів'ян

|

Виконавчий комітет Львівської вніс зміни до маршрутів міських автобусів, які також розглядалися на попередньому засіданні. Так, маршрути №5, №9, №48 – відкорегували, а №12, №14, №27, №30, № 35 – повернули до попередньої схеми руху. Таке рішення прийняли сьогодні, 9 грудня, на засіданні, передає Львівський портал.

marshrutka

Як повідомляв Львівський портал, 2 грудня виконком прийняв рішення про зміну маршрутів деяких автобусів – №5, №9, №12, №14, №27, №30, №35, №48.

Як пояснив начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради Віктор Щир, таке рішення довелося прийняти через обурення людей: «Це викликало активне обговорення у соцмережах, але ми знайшли порозуміння зі всіма сторонами».

Як він зазначив, внесені зміни до руху автобусів №5, №9, №48, а №12, №14, №27, №30, №35 повернені до старого маршруту.

«Зміняться три маршрути – 5-ий, 9-ий, 48-ий. Власне, маршрут № 5а вкорочуємо до пл. Різні, тому що хочемо тут збільшити кількість автобусів і зменшити інтервал, щоби вивозити більше людей з Винників. Чому прийняли таке рішення? Нині найбільше транспортних проблем у двох районах – Рясному та Винниках. Та кількість транспорту, яка є у Винниках, не зовсім задовольняє потреби мешканців. Відтак, окрім маршруту №5а, із 1 січня ми запускаємо на маршрут №29  великогабаритні стомісні автобуси. Це дасть змогу покращити ситуацію у Винниках», – пояснив начальник управління.

Кінцеві зупинки маршрутів №9 і 48 залишаються такими, як було прийнято минулого тижня: с. Муроване – вул. Максимовича та Аеропорт – Галицьке перехрестя.

«Вже півтора року не можемо запустити 9 маршрут, тому що нині він економічно необґрунтований і є нехватка комунального транспорту. Відповідно ніхто з приватних перевізників не хоче йти працювати на цей маршрут. Але попередні висновки дають змогу нам стверджувати, що і 9-ий, і 48-ий будуть економічно обґрунтовані», – зазначив Віктор Щир.

Водночас він не зміг чітко сказати, коли ці зміни почнуть діяти. Спершу, за його словами, треба оформити паспорти і затвердити їх у поліції.

Отож, зміни у мережі маршрутів виглядатимуть так:

m1

m2

m3 m4

m5

m6

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *