ОСТАННІ НОВИНИ

До середини березня Верховний суд України хочуть поповнити 120 новими суддями

|

До 15 березня 2017 року в Україні проходить відбір на 120 призначень на посаду суддів у новий Верховний суд України. Уже 1363 особи подали заявки для участі у конкурсі. Про це сьогодні, 9 грудня, під час Львівського регіонального судового форуму повідомив секретар кваліфікаційної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Станіслав Щотка, передає кореспондент Львівського порталу.

news_20151228_165236_1451321556

«Старт судовій реформі в Україні був даний 30 вересня. Саме тому згідно з законом «Про судоустрій і статус суддів» ми маємо термін 6 місяців на те, щоб створити та запустити роботу Верховного суду України. Нами був запроваджений електронний формат реєстрації кандидатів на посаду судді, який є досить комфортним для конкурсантів і також для членів кваліфікаційної комісії. На даний час кількість заявок осіб, які хочуть взяти участь в конкурсі, становить 1363. Також я б хотів зазначити, що сьогодні останній день приймому цих заяв. І тоді до 15 березня ми плануємо підводити підсумки з визначенням рейтингу кандидатів», – розповів він.

Також Станіслав Щотка додав, що новий Верховний суд України стане однією касаційною інстанцією.

«У нас не буде вищих спеціалізованих судів Верховного суду України: ми створюємо лише один суд, який ділитиметься на чотири касаційних суди. І також буде Велика Палата, яка слідкуватиме за гармонізацією судової практики», – зауважив він.

Фото: Taxlink

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *