ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Києва після трагічної перестрілки поліція затримала жителя Львівщини

|

У Національній поліції України розповіли подробиці затримання злочинного угруповання, що втекло із с. Княжичі (Київська область), де стався трагічний інцидент, унаслідок якого загинули п’ять поліцейських, передає Інтерфакс-Україна.

peretrilka

Як повідомив канал, із посиланням на прес-службу Нацполіції, у неділю, 4 грудня, вранці в Деснянському районі Києва було затримано членів угруповання, які прибули до Києва на автомобілі Mercedes Vito до двох заздалегідь підготовлених автомобілів Toyota Land Cruiser 200 чорного кольору.

“У результаті оперативної роботи була виявлена злочинна група, яка діяла на території Києва та Київської області. До складу злочинної групи входило кілька осіб, серед яких були вже судимі за розбої. Усіх підозрюваних затримано”, – наведено в повідомленні на сайті каналу слова в. о. голови Нацполіції Вадима Трояна.

Він також повідомив, що з чотирьох затриманих осіб троє – жителі Києва та Київської області й один – житель Львівської області.

За адресами проживання затриманих проведено обшуки, в результаті яких виявлено й вилучено автоматичну зброю, тротилові шашки, підствольні гранати, гранати “РГД” та “Ф-1”, запали.

“У їхніх транспортних засобах також виявили арсенал зброї (зокрема два пістолети “Глок”, пістолет Макарова з глушником), боєприпаси, у тому числі гранати, спеціальне тактичне обладнання (рації, пристрої для заглушення радіосигналів) та інші речові докази, які вказують на їх протиправну діяльність”, – йдеться в повідомленні.

Стосовно членів угруповання розслідують кримінальні провадження за ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій), розглядається питання про додаткову правову кваліфікацію дій зловмисників.

Згідно з повідомленням поліції, зловмисників обґрунтовано підозрюють у вчиненні низки розбійних нападів на квартири та офіси киян і жителів області.

Як повідомлялося, Національна поліція проводила в ніч на 4 грудня в с. Княжичі (Київська обл.) розслідування та спецоперацію стосовно злочинної групи, яка займалася розбійними нападами і грабежами населення під прикриттям правоохоронних органів.

Народний депутат України (фракція “Народний фронт”), радник глави Міністерства внутрішніх справ (МВС) Антон Геращенко повідомив у своїй сторінці у Facebook, що під час спецоперації Нацполіції України та спецпідрозділу КОРД із затримання грабіжників у с. Княжичі на Київщині через непередбачені обставини сталася перестрілка зі співробітниками Державної служби охорони (ДСО).

Під час перестрілки загинуло п’ятеро осіб, зокрема, двоє співробітників ДСО, двоє поліцейських розвідників і працівник спецпідрозділу КОРД.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *