ОСТАННІ НОВИНИ

У тюрмах трьох областей в’язні тримають в камерах ножі, заточки і шприци

|

У жовтні-листопаді 2016 року співробітниками управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи здійснено раптові виїзди до установ виконання покарань Кіровоградської, Львівської та Закарпатської областей. Про це повідомляє Генпрокуратура України.

тюрма

Під час перевірок виявлено грубі порушення законодавства щодо додержання режимних вимог, протидії злочинності, матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення в’язнів, ведення оперативно-розшукової діяльності.

Прокурорами у засуджених вилучено 14 ножів і заточок, полотно для ножівки по металу, інші колючо-ріжучі предмети, приладдя для здійснення ін’єкцій, гральні карти, необліковані медичні препарати.

Виявлено замасковані схованки для таємного зберігання заборонених предметів, незаконно обладнану електромережу та саморобні електричні приладдя, якими в’язні користувалися усупереч встановленому порядку відбування покарання.

Задокументовано факти масового вживання засудженими спиртних напоїв, незаконного залишення меж виправної установи, порушення щодо їх забезпечення належними побутовими умовами.

За результатами перевірок з дисциплінарних ізоляторів, приміщень камерного типу та карцерів звільнено 5 незаконно утримуваних громадян, зареєстровано 5 кримінальних проваджень, скасовано три незаконні постанови про закриття оперативно-розшукових справ, до органів СБУ направлено інформацію за виявленими фактами втрати таємних документів та порушення порядку їх обліку.

Внесено 13 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності вже притягнуто понад 20 службових осіб органів Державної кримінально-виконавчої служби України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *