ОСТАННІ НОВИНИ

Трагедія у Києві: через байдужість матері з голоду помер її маленький син, донька –в реанімації

|

У Києві мати на 9 днів залишила своїх двох дітей самих вдома, наслідок цього її син помер з голоду, а донька потрапила у реанімацію. Про це у Facebook повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

2

За його словами, 20-річна мама, яка на 9 днів зачинила двох маленьких дітей (хлопчику 1 рік і 11 міс. дівчинку 2 роки і 10міс) у квартирі, «зараз сидить у Прокуратурі (ще й у гарному настрої!!!) і говорить: “Я не знала, що діти можуть померти”».

«”Мама” Влада переїхала з Миколаєва до Києва близько року тому. Винаймала квартиру у центрі міста і навіть мала 6-й iPhone! Від першого чоловіка у неї 2 дитини – хлопчик Даніїл і дівчинка Аня. Від самого народження жінка говорила, що не любить їх і навіть хотіла здати до притулку. Але діти все-одно проживали з Владою, адже батько проявляв агресію. “Мама” забороняла спілкуватися з ним. З вересня про дітей батько нічого не чув.
Востаннє до малюків викликали лікаря ще у лютому, у дитсадок не ходили з серпня. (4 місяці дітей не бачили вихователі і взагалі на це не відреагували!!!)»,- повідомляє подробиці справи М. Кулеба.

1

Минулої зими у жінки з’явився новий чоловік, а наприкінці жовтня – нова дитина, яка від народження проживає у квартирі тата. Доглядає за малюком прабабуся дитини.

«9 днів тому Влада пішла погуляти і зачинила старших дітей у квартирі. З їжі у них було лише декілька цукерок. Всі ці 9 днів мама не приходила додому. Діти намагалися вибратись з квартири, шукали шпаринки, у які можна було б кликати на допомогу. Біля вхідних дверей навіть вирвали лінолеуму!..
Сусіди чули плач дітей щоранку і щовечора. Є інформація, що навіть викликали поліцію, але на прохання двері ніхто не відчинив і поліція поїхала. Про те, що діти закриті в квартирі знала і їх бабуся ( мама Влади). Вона навіть приносила їм їжу, але не змогла зайти в квартиру. Повернулась додому…», – пише посадовець.

Як повідомляє Кулеба, Даніїл помер з голоду ще 3-го грудня.

«Аня була зачинена з мертвим братиком до 6-го грудня. Зараз дівчинка знаходиться у важкому стані у реанімації… на цю годину відомо, що у неї вже почали відмовляти органи. Швидку до дітей викликала “мама”, яка на 9-й день гульок повернулась погодувати дітей. Стосовно горе-мами та її нового співмешканця порушено Кримінальне провадження за статтею 135 “Залишення у небезпеці” Ми слідкуємо за ситуацією і будемо повідомляти всі новини! На жаль, багато смертей і каліцтва дітей відбуваються через безвідповідальність батьків, байдужість і бездіяльність оточуючих (у цьому випадку сусідів), а також через слабкість соціальних служб»,- резюмував він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *